Επίσκεψη του βραβευμένου αρχιτέκτονα Kengo Kuma στο Ελληνικό

19/09/2022

Το Έργο του Ελληνικού στο πρώην διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Chief Development and Investment Portfolio Officer της Lamda Development κ. Μελίνα Παΐζη και άλλα στελέχη της εταιρείας για την εξέλιξη των έργων της μεγάλης αστικής ανάπλασης την οποία σε λίγα χρόνια θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής και οι επισκέπτες από το εξωτερικό να απολαύσουν.

Θυμίζουμε ότι ο Kengo Kuma και το αρχιτεκτονικό του γραφείο Kengo Kuma & Associates, συμμετέχουν ενεργά στο έργο του Ελληνικού και σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο αρχιτεκτονικής μελέτης Betaplan έχουν αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και μελέτη της Riviera Galleria, του νέου προορισμού στη Μαρίνα του Αγ. Κοσμά, που θα προσφέρει στους επισκέπτες μια πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας. Η Riviera Galleria θα είναι ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο για την Ελλάδα και τον κόσμο.

 Μεταξύ των πολλών βραβείων και διακρίσεων που έχει λάβει, ο Kengo Kuma είναι ο μοναδικός αρχιτέκτονας που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Time Magazine με τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες για το 2021 έχοντας σχεδιάσει έργα παγκοσμίου φήμης όπως το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το εντυπωσιακό κτίριο The Exchange στο Σίδνεϋ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Η Lamda Development παρουσιάζει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τη Riviera Galleria, τον νέο προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

20/07/2021

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τη μελέτη της Riviera Galleria ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, που εδρεύει στην Ιαπωνία

Διαβάστε περισσότερα
Όλα τα Νέα